Het was een van de warmste dagen van het jaar, maar dat kon de pret niet drukken! Tijdens het jaarlijkse afdelingsuitje van Montera Techniek van dit jaar, zijn we op de solex gestapt.

Op zaterdag 29 juni deden wij de solextour door de omgeving Hazerswoude. Bij Jeu de Boer begonnen wij met een kopje koffie en ‘hazerswoutje’, waarna we uitleg kregen over het gebruik van de solex. Gelukkig hoefden we geen helm op of leren jas aan, gezien de warmte die middag.

Na de uitleg zijn we de solextour gestart, waarbij al snel duidelijk werd dat de ene solex wat harder rijdt dan de andere. Af en toe moest er dus even gewacht worden op achterblijvers. En als de groep weer compleet was, werd er door sommigen een behoorlijke inspanning geleverd om de solex weer aan de pruttel te krijgen. Als je stopt moet je de solex namelijk uitzetten, anders gaat de voorband stuk.

Tijdens de tussenstop hebben we genoten van een lekker ijsje bij een boerderij. Na de solextour is er nog gebarbecued om uiteindelijk zo rond de klok van 8 uur afscheid van elkaar te nemen. Het was een gezellige en geslaagde middag!

Ook zin in zo’n leuk afdelingsuitje en een leuke baan bij een gezellig bedrijf? Solliciteer!